• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Tartelett med granskottskola, lakritsgéle, sockerkaka och rabarbersorbet

Tartelett med granskottskola, lakritsgéle, sockerkaka och rabarbersorbet

Tartelett med granskottskola, lakritsgéle, sockerkaka och rabarbersorbet
    Bild på Tartelett med granskottskola, lakritsgéle, sockerkaka och rabarbersorbet

    Ingredienser

    • Tartelett

    • Sockerkaka

    • Granskottskola

    • Lakritsgelé

    • Rabarbersorbet

    Instruktioner

    Blanda alla ingredienser i degblandare och kör i cirka tre minuter. Knåda degen på bänken och låt vila i vakuumpåse i kyl cirka 20 min. Kavla ut och gör tarteletterna enligt instruktion. Baka på 180°C cirka 30 minuter.

    Vispa ihop smör och socker pösigt. Vispa sedan ned ett ägg i taget. Vänd ner mjölk och vänd sedan försiktigt ner mjöl, bakpulver och salt. Olja in en bakplåt med silikonmatta. Häll smeten på bakplåten. Grädda i ugn 180°C till gyllene, cirka 10 min. Stansa ut i rundlar. Resterande deg från kakan läggs in i ugnen på 100°C, mixa sedan ner till ett kaksmul i kannmixer.

    Hacka granskotten smått och blanda ihop med granskottsolja, spara till senare. Koka ihop sirap, socker, grädde med hjälp av termometer till 125°C. Tag bort från värmen och vänd ner smör. När smöret smält, vänd ned granskott och granskottsoljan. Låt svalna i kastrullen.

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka ihop citronjuice, vatten, socker, svartfärg, lakritspulver och pektin. Låt bubbla i cirka 30 sekunder. Sila av gelatinbladen och krama ur vattnet. Blanda ner gelatinbladen i lakritsvätskan. Häll ut gelén på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåpet. Stansa sedan ut rundlar när gelén stelnat.

    Skala rabarber n och skär ner i mindre bitar. Spara skalet. Frys bitarna i minst 1 timme. Koka upp citronjuice, socker, vatten, glykos , agar agar och skalen från rabarberna . Låt lagen dra i minst fem minuter. Sila av lagen. Mixa sedan lagen med den frysta rabarbern till en slät juice. Kör smeten i glassmaskin.