Ingredienser
Tartelett
Sockerkaka
Granskottskola
Lakritsgelé
Rabarbersorbet
Instruktioner
Blanda alla ingredienser i degblandare och kör i cirka tre minuter. Knåda degen på bänken och låt vila i vakuumpåse i kyl cirka 20 min. Kavla ut och gör tarteletterna enligt instruktion. Baka på 180°C cirka 30 minuter.
Vispa ihop smör och socker pösigt. Vispa sedan ned ett ägg i taget. Vänd ner mjölk och vänd sedan försiktigt ner mjöl, bakpulver och salt. Olja in en bakplåt med silikonmatta. Häll smeten på bakplåten. Grädda i ugn 180°C till gyllene, cirka 10 min. Stansa ut i rundlar. Resterande deg från kakan läggs in i ugnen på 100°C, mixa sedan ner till ett kaksmul i kannmixer.
Hacka granskotten smått och blanda ihop med granskottsolja, spara till senare. Koka ihop sirap, socker, grädde med hjälp av termometer till 125°C. Tag bort från värmen och vänd ner smör. När smöret smält, vänd ned granskott och granskottsoljan. Låt svalna i kastrullen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka ihop citronjuice, vatten, socker, svartfärg, lakritspulver och pektin. Låt bubbla i cirka 30 sekunder. Sila av gelatinbladen och krama ur vattnet. Blanda ner gelatinbladen i lakritsvätskan. Häll ut gelén på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåpet. Stansa sedan ut rundlar när gelén stelnat.
Skala rabarber n och skär ner i mindre bitar. Spara skalet. Frys bitarna i minst 1 timme. Koka upp citronjuice, socker, vatten, glykos , agar agar och skalen från rabarberna . Låt lagen dra i minst fem minuter. Sila av lagen. Mixa sedan lagen med den frysta rabarbern till en slät juice. Kör smeten i glassmaskin.