Ingredienser
Picklad lök
Övriga ingredienser
Övrigt:
Instruktioner
Börja med att pickla löken, koka upp 1-2-3-lagen och låt sedan den skurna löken ligga i den ljumma lagen tills det är dags att servera. Blir det lök över så håller den sig i kylen i ett par veckor.
Nu till Romanescon, ta bort blasten och skär i mindre bitar. Tag de grövsta bitarna plus stammen o lägg i en kastrull med saltat vatten. Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och mixa till en slät kräm med crème fraichen, smaka av med salt o peppar och eventuellt lite vitlök. De fina bitarna av toppen, lägger du i den varma 1-2-3 lagen och låter dem bli mjuka tillsammans med löken.
Koka upp matvete och ställ åt sidan. Skär svampen i tunna skivor och stek i smör, smaksätt med salt och peppar. Fräs på lök, vitlök och häll ner kikärtorna när pannan är het. När ärtorna fått färg och börjar poppa lite granna är det dags att dra pannan av spisen och lägga ihop dina tacos.
Tag ett tacobröd, fyll med sallad, tomat eller andra grönsaker du gillar. Lägg i en klick matvete, på med svamp och romanescokräm och vitlöksdoftande kikärtor, toppa med picklade grönsaker och romanescokrämen.
Smaklig spis!