Ingredienser
Granparfait:
Sirap:
Gin- och granbiscotti:
Instruktioner
Granparfait:
Plocka barren från kvistarna och mixa barr och yoghurt i en blender tills all smak är extraherad och yoghurten är ljusgrön. Mixa äggulor och florsocker poröst och blanda med gransmeten. Vispa grädden och vänd ihop allt. Frys in.
Sirap:
Koka upp vatten, socker, limezest och grankvistar. Här behöver du inte plocka av barret utan koka dem hela tills sirapen är av önskad konsistens. Kyl av.
Sotat gransocker:
Rosta av lite barr i ugnen och mortla sedan med florsocker.
Gin- och granbiscotti:
Sätt ugnen på 200°C. Hacka mandeln. Rör ihop olivolja, gin och socker i en bunke. Vispa in äggen i blandningen, ett i taget med elvisp. Rör ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke. Rör ned mandeln och de torra ingredienserna i äggvispet och rör ihop till en smidig deg. Dela i tre delar och rulla ut till längder, ca 30 cm. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna något. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Tag ut plåten och sänk ugnsvärmen till 100°C. Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda. Låt skorporna torka i mitten av ugnen ca 45 minuter. Låt svalna och förvara i lufttät burk.