- Recept
Surdegstoast med kantareller, löjrom och parmachips
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Surdegstoast med kantareller, löjrom och parmachips
Surdegstoast med kantareller, löjrom och parmachips
Ingredienser
- Smörstekta kantareller:
- 300 gramkantareller
- 25 gramsmör
- 1 stschalottenlök, finhackad
- 3 mskgrädde
- Parmachips:
- 2 stskivor parmaskinka
- Smörstekt surdegsbröd:
- 8 stsurdegsbröd, skivor
- 2 msksmör
- Kalixlöjrom
färsk timjan
salt
nymalen peppar
Surdegstoast med kantareller, löjrom och parmachips
Smörstekta kantareller:
Stek ur vattnet ut kantarellerna och tillsätt sedan smör och lök. Stek på låg värme i 10-15 min. Tillsätt grädde och smaka av med salt och pepprar. Stek ytterligare 5-10 minuter.
Parmachips:
Sätt in i ugnen på 150 grader. Lägg ut parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka parmaskinkan i 5-10 min och låt dem svalna på plåten.
Smörstekt surdegsbröd:
Skiva brödet tunt och stek gyllenbrunt i smör på medelvärme.
Vid servering:
Bryt parmachipsen i små bitar. Lägg två brödskivor på varje tallrik och lägg på kantareller, löjrom och chipsen. Garnera med färsk timjan.