Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Surdegstoast med kantareller, löjrom och parmachips

Recept av Redaktionen

Surdegstoast med kantareller, löjrom och parmachips

Surdegstoast med kantareller, löjrom och parmachips

Ingredienser

  • Smörstekta kantareller:
    • 300 gramkantareller
    • 25 gramsmör
    • 1 stschalottenlök, finhackad
    • 3 mskgrädde
  • Parmachips:
    • 2 stskivor parmaskinka
  • Smörstekt surdegsbröd:
    • 8 stsurdegsbröd, skivor
    • 2 msksmör
  • Kalixlöjrom
    färsk timjan
    salt
    nymalen peppar

Surdegstoast med kantareller, löjrom och parmachips

Smörstekta kantareller:

Stek ur vattnet ut kantarellerna och tillsätt sedan smör och lök. Stek på låg värme i 10-15 min. Tillsätt grädde och smaka av med salt och pepprar. Stek ytterligare 5-10 minuter.

Parmachips:

Sätt in i ugnen på 150 grader. Lägg ut parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka parmaskinkan i 5-10 min och låt dem svalna på plåten.

Smörstekt surdegsbröd:

Skiva brödet tunt och stek gyllenbrunt i smör på medelvärme.

Vid servering:

Bryt parmachipsen i små bitar. Lägg två brödskivor på varje tallrik och lägg på kantareller, löjrom och chipsen. Garnera med färsk timjan.