Ingredienser
Sura äppelband, hemgjort godis
Instruktioner
Dag 1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter. Lös citronsyran i vodkan. Värm försiktigt äppelpurén till 80 grader. I en annan kastrull kokas socker, vatten och glykos till 140 grader. När sockerkoket nått 140 grader tillsätts äppelpurén. Rör om och koka till 120 grader. Tillsätt urkramade gelatinblad. Tillsätt grön karamellfärg. Sist rörs citronsyrevodkan i. Häll smeten på silikonmatta eller bakplåtspapper, låt stelna i några minuter. Blanda socker och citronsyra till strössel. Strö på hälften av strösslet. Låt stå i rumstemperatur till nästa dag.
Dag 2
Vänd arket på ett bakplåtspapper och lossa försiktigt silikonmattan. Strö även andra sidan med strössel. Skär i lagom breda band. Förvaras i rumstemperatur i en papperspåse eller lufttät burk. OBS! Ej i kylen, då blir äppelbanden blöta.
Recept: Per Bäckström
