Svenska flaggan
  • Recept
  • Stora räkor (ASC) med pecannötssmör, endiver, sparrispotatis, ruccola och dressing på örtyoghurt med jalapeño

Hämtar annons

Stora räkor (ASC) med pecannötssmör, endiver, sparrispotatis, ruccola och dressing på örtyoghurt med jalapeño

Recept av Redaktionen

Stora räkor (ASC) med pecannötssmör, endiver, sparrispotatis, ruccola och dressing på örtyoghurt med jalapeño

Stora räkor (ASC) med pecannötssmör, endiver, sparrispotatis, ruccola och dressing på örtyoghurt med jalapeño

Ingredienser

  • Pecannötssmör
    • 300 gramsmör, osaltat
    • 150 grampecannötter eller hasselnötter, rostade och grovt hackade
    • 1 tskchilipulver
    • 1 tskcayennepulver
  • Räkor
    • 24 ststora räkor (var noga med att använda miljömärkta räkor t ex ASC)
  • Potatis:
    • 16 stfingerlingpotatis alt sparrispotatis, skurna på längden
  • Garnityr:
    • 2 stendiver, skuret på längden i 6 bitar (skär av lite av roten men inte hela så att endiven håller ihop)
    • 100 gramsenapskål (ruccola), sköljd
  • Dressing:
    • 1 stcitron, saften
    • 2 klyftavitlök, finhackad
    • 450 gramgrekisk yoghurt, naturell
    • 1 knippefärsk persilja, finhackad
    • 1 stfärsk jalapeño, finhackad utan frön
  • olja
    salt
    peppar
    färsk dill, plockad

Stora räkor (ASC) med pecannötssmör, endiver, sparrispotatis, ruccola och dressing på örtyoghurt med jalapeño

Pecannötssmör:

Blanda alla ingredienser till smöret och rulla i papper. Lägg i kylen.

Räkor:

24 stora räkor (var noga med att använda miljömärkta räkor t ex ASC)

Potatis: 

Rosta i ugn med olja, salt och peppar i 175 grader ca 18-20 minuter eller tills de är gyllenbruna och mjukna.

Garnityr:

2 endiver, skuret på längden i 6 bitar (skär av lite av roten men inte hela så att endiven håller ihop)

100 g senapskål (ruccola), sköljd

färsk dill, plockad

Dressing:

Bland ihop, smaka av med salt och låt stå i kylen tills du ska använda den.

Montering

Skär en tjock skiva av pecansmöret och smält i en stekpanna. Lägg i räkorna och sautera. Lägg i en annan stekpanna en tjock skiva pecansmör och vänd runt den rostade potatisen. Lägg sedan i endiver och ruccola, vänd runt så allt blir varmt och smaksätt med salt och peppar.

Lägg potatis, endiver och ruccola i mitten på tallrikarna. Placera räkorna ovanpå och strö över lite dill. Ringla dressingen runt om. Servera direkt!