Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Stora räkor (ASC) med pecannötssmör, endiver, sparrispotatis, ruccola och dressing på örtyoghurt med jalapeño
Ingredienser
- Pecannötssmör
- 300 gramsmör, osaltat
- 150 grampecannötter eller hasselnötter, rostade och grovt hackade
- 1 tskchilipulver
- 1 tskcayennepulver
- Räkor
- 24 ststora räkor (var noga med att använda miljömärkta räkor t ex ASC)
- Potatis:
- 16 stfingerlingpotatis alt sparrispotatis, skurna på längden
- Garnityr:
- 2 stendiver, skuret på längden i 6 bitar (skär av lite av roten men inte hela så att endiven håller ihop)
- 100 gramsenapskål (ruccola), sköljd
- Dressing:
- 1 stcitron, saften
- 2 klyftavitlök, finhackad
- 450 gramgrekisk yoghurt, naturell
- 1 knippefärsk persilja, finhackad
- 1 stfärsk jalapeño, finhackad utan frön
- olja
salt
peppar
färsk dill, plockad
Pecannötssmör:
Blanda alla ingredienser till smöret och rulla i papper. Lägg i kylen.
Räkor:
24 stora räkor (var noga med att använda miljömärkta räkor t ex ASC)
Potatis:
Rosta i ugn med olja, salt och peppar i 175 grader ca 18-20 minuter eller tills de är gyllenbruna och mjukna.
Garnityr:
2 endiver, skuret på längden i 6 bitar (skär av lite av roten men inte hela så att endiven håller ihop)
100 g senapskål (ruccola), sköljd
färsk dill, plockad
Dressing:
Bland ihop, smaka av med salt och låt stå i kylen tills du ska använda den.
Montering
Skär en tjock skiva av pecansmöret och smält i en stekpanna. Lägg i räkorna och sautera. Lägg i en annan stekpanna en tjock skiva pecansmör och vänd runt den rostade potatisen. Lägg sedan i endiver och ruccola, vänd runt så allt blir varmt och smaksätt med salt och peppar.
Lägg potatis, endiver och ruccola i mitten på tallrikarna. Placera räkorna ovanpå och strö över lite dill. Ringla dressingen runt om. Servera direkt!