• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Stora räkor (ASC) med pecannötssmör, endiver, sparrispotatis, ruccola och dressing på örtyoghurt med jalapeño

Stora räkor (ASC) med pecannötssmör, endiver, sparrispotatis, ruccola och dressing på örtyoghurt med jalapeño

Stora räkor (ASC) med pecannötssmör, endiver, sparrispotatis, ruccola och dressing på örtyoghurt med jalapeño
    Stora räkor (ASC) med pecannötssmör, endiver, sparrispotatis, ruccola och dressing på örtyoghurt med jalapeño

    Ingredienser

    • Pecannötssmör

    • Räkor

    • Potatis:

    • Garnityr:

    • Dressing:

    Övrigt:

    olja
    salt
    peppar
    färsk dill, plockad

    Instruktioner

    Stora räkor (ASC) med pecannötssmör, endiver, sparrispotatis, ruccola och dressing på örtyoghurt med jalapeño

    Pecannötssmör:

    Blanda alla ingredienser till smöret och rulla i papper. Lägg i kylen.

    Räkor:

    24 stora räkor (var noga med att använda miljömärkta räkor t ex ASC)

    Potatis: 

    Rosta i ugn med olja, salt och peppar i 175 grader ca 18-20 minuter eller tills de är gyllenbruna och mjukna.

    Garnityr:

    2 endiver, skuret på längden i 6 bitar (skär av lite av roten men inte hela så att endiven håller ihop)

    100 g senapskål (ruccola), sköljd

    färsk dill, plockad

    Dressing:

    Bland ihop, smaka av med salt och låt stå i kylen tills du ska använda den.

    Montering

    Skär en tjock skiva av pecansmöret och smält i en stekpanna. Lägg i räkorna och sautera. Lägg i en annan stekpanna en tjock skiva pecansmör och vänd runt den rostade potatisen. Lägg sedan i endiver och ruccola, vänd runt så allt blir varmt och smaksätt med salt och peppar.

    Lägg potatis, endiver och ruccola i mitten på tallrikarna. Placera räkorna ovanpå och strö över lite dill. Ringla dressingen runt om. Servera direkt!