• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Stora grekiska köttbullar i arrabiatasås

Stora grekiska köttbullar i arrabiatasås

En smakrik rätt att njuta av!
    Grekiska köttbullar i tomatsås

    Ingredienser

    • Arrabiatasås

    • Köttbullar

    Instruktioner

    Fräs lök och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, sardellpasta, chiliflakes och lagerblad. Häll över tomater och vatten. Sjud såsen utan lock ca 30 min. Krydda med peppar. Mixa om du önskar en slät sås.

    Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ströbröd för att svälla i mjölken tillsammans med salt. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med ströbrödsblandningen. Tillsätt lök, ägg, peppar, oregano och smula i fetaosten. Blanda och forma färsen till stora köttbullar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen 10-15 minuter.
    Vänd ner köttbullarna i arrabiatasåsen. Servera med dina favorittillbehör och lite riven Parmigiano Reggiano på toppen.