Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Spetskål med brynt hasselnötssmör - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Spetskål med brynt hasselnötssmör

Underbar kålrätt serverad med brynt hasselnötssmör smaksatt med soja

Ingredienser

  • Spetskål med brynt hasselnötssmör
    • 1 stspetskål
    • 50 gramsmör
    • ½ dlhasselnötter
    • 1 msksoja

Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär spetskålen i fyra klyftor. Lägg i form, gärna på ett bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i 30–40 minuter eller tills den fått fin färg och mjuknat (beror på storlek). Rosta hasselnötterna och hacka dem grovt. Bryn smöret under omrörning och tillsätt de hackade hasselnötterna och soja. Var försiktig, är smöret för varmt bubblar det upp när sojan slås i. Skeda hasselnötssmöret över den bakade spetskålen.

TIPS!

Gör gärna dubbel sats av hasselnötssmöret. Det är så gott att man vill ha mer.