Ingredienser
Spenatsoppa på kärnmjölk
Övrigt:
Instruktioner
Spenatsoppa på kärnmjölk
Innan du kan börja måste spenaten tina.
Har du inte tid att vänta slår du i lite vatten i en kastrull och kokar spenaten tills den tinat och vattnet kokats bort. Tillsätt mer vatten om det behövs. Spenaten får inte bli för torr.
Tärna gul lök & vitlök och stek i smör tills den är mjuk.
Häll i buljongen och vänd ner spenaten. Låt puttra i någon minut.
Tillsätt sedan kärnmjölk och crème frâiche och koka upp.
Soppans konsistens kan variera beroende på hur blöt eller torr spenaten är från början.
Red med mjöl eller späd med vatten tills du är nöjd. Smaka av med salt, peppar och gärna nyriven muskot. Serveras förslagsvis med stekt ägg, nybakat bröd och egenkärnat smör. Recept på det hittar du i föregående inlägg.