Ingredienser
Sås:
Potatispuré:
Fisk:
Tillbehör:
Övrigt:
Instruktioner
Spättafilé, potatispuré och sås på havskräftor
TIPS. Havskräftsbuljongen tar lite tid så börja med den.
Rosta skalen från havskräftorna med lite tomatpuré i ugnen, lägg sedan i kastrull och fräs upp detta med lök, vitlök, morot, socker och rotselleri. Häll på vitt vin och exempelvis lite fänkålsfrö, dillfrön eller vad man själv uppskattar. Fyll på med vatten så det täcker ordentligt och sjud ner till hälften. Sila buljongen från skal och andra rester. Sjud ner lite till och krydda upp tills du är nöjd med salt och peppar. Häll på lite grädde tills du känner att du är nöjd med gräddmängden och sjud ihop såsen. Smaka alltid av.
Koka potatisen tills den är porös. Tillsätt den varma mosvätskan, (som består av 1 dl mjölk och 1 dl grädde och 50 g smör) samt salt och peppar. Vispa successivt med elvisp tills du är nöjd med resultatet.
Parera spättafiléerna och rulla upp dem i rullader, salta. Lägg dem i en ugnssäker form. Klicka på lite smör och baka i ca 20 min på 120 graders varmluft eller tills de känns klara.
Ljumma upp ärtorna i lite saltat vatten och eventuellt en klick smör.
Tärna eller skär upp lite äpple i önskad form.
Garnera med kräftstjärtarna om så önskas.
