Annons:

Buffémat Grönsaker/Vegetariskt Tillbehör

Sparristarte med sparris- och parmesankräm.

Sparristarte med sparris- och parmesankräm är en perfekt förrätt nu på försommaren när sparrisen är som godast.

Ingredienser

  • Sparristarte med sparris- och parmesankräm.
  • 1
    st st
    Grön sparris, ett knippe
  • 250
    gram gram
    Fryst smördeg (1 pkt) cirka
  • 4
    msk msk
    Grädde, cirka
  • 25
    gram gram
    Färskost
  • ½
    dl dl
    Parmesanost, fint riven
Smaka av allt med salt och vitpeppar från kvarnen, till garnering behövs parmesanflingor och färsk timjan.

Börja med att bryta av den torra delen av sparrisen,  koka sedan alla delar i väl saltat vatten i cirka 10 minuter. Dela upp den grova och den fina delen i två skålar. Mixa den grova nedre delen grön och slät, gärna tillsammans med några matskedar grädde. Blanda sparriskrämen med färskost och den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar från kvarnen och ställ sedan åt sidan.

Lägg sedan upp smördegen på ett bakplåtspapper. Vik upp en kant som är cirka 1 cm, och bred sedan den ljusgröna krämen över degrutorna. Dela sparrisarna på längden och lägg dem sedan snyggt över krämen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter. När de kommer ut från ugnen skall smördegen vara fluffig och gyllene (om den inte är det låt den gå ett litet tag till i ugnen) Garnera det hela med flingsalt, parmesanflingor och färsk timjan.

Smaklig spis!