• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Sparrissoppa med örter, vitlök och parmesanost – Zuppa di asparagi

Sparrissoppa med örter, vitlök och parmesanost – Zuppa di asparagi

    Ingredienser

    • Sparrissoppa

    Övrigt:

    vitlök och färska örter

    salt

    svartpeppar

    Instruktioner

    ”Bryt” av den nedre delen på sparrisen och släng dem. Bryt resten av sparrisen i mindre bitar men spara knopparna till senare.
    Fräs löken mjuk i smöret utan att den tar färg. Tillsätt vinet och låt det nästan koka bort till hälften. Lägg i potatisen och häll i vatten och vispgrädde, koka upp. Tillsätt sparrisbitarna (förutom knopparna) och koka i 10 min.
    Finhacka vitlök med persilja eller andra färska kryddor och ställ åt sidan. Mixa soppan med en stavmixer tills den är helt slät.
    Smaka av med salt och peppar.

    Fördela soppan i små soppskålar. Lägg i sparrisknopparna och strö över ca 1 tsk av krydd- och vitlöksblandning per portion samt oljan och osten. Rör om ordentligt.