Ingredienser
Barbequesås:
Spareribs
Coleslaw
Friterade lökringar:
Frityrsmet:
Piementos de Padrón med havssalt
Övrigt:
Instruktioner
Spareribs med barbequesås, friterade lökringar, Pimentos de Padrón och coleslaw
Barbequesås
Fräs rödlöken glansig i olja i en stekpanna. Rör ner sockret. Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater. Låt småkoka 30 minuter. Rör ibland. Ta från värmen och mixa såsen slät med stavmixer. Förvara kallt.
Spareribs
Sätt ugnen på 200°C. Lägg spareribs i en långpanna med köttsidan uppåt. Strö över saltet. Täck köttet med barbecuesås. Häll över vattnet. Täck formen väl med aluminiumfolie. Ugnsstek i 1 1/2 timme. (Har du kokat spjällen så täcker du köttet med barbequesås och steker det sedan i ugnen enligt receptet). Ta bort folien och låt stå i ytterligare ca 30 minuter. När spjällen fått fin färg och köttet lossnar lätt från benen är de klara. Skär upp och lägg på serveringsfat.
Frityrsmet
Skala löken och skär den i tjocka skivor, ca en centimeter. Gör frityrsmeten genom att vispa ihop mjöl, salt och äggula. Späd med ölen till en klumpfri smet. Hetta upp oljan till 175 grader. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera. Doppa lökringarna i frityrsmeten och fritera några åt gången. Låt rinna av på hushållspapper. Salta generöst. Servera direkt.
Piementos de Padrón med havssalt
Stek padrónes på hög värme i olja, ca 1 minut eller tills skalet börjar svartna. Krydda rikligt med havssalt och servera direkt.
Spareribs med barbequesås, friterade lökringar, Pimentos de Padrón och coleslaw