Ingredienser
Pajskal
Fyllning
Maräng
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda salta kex, socker och smör till en finkornig deg (som ett pajskal till cheesecake). Tryck ut den i en ugnssäker pajform (20 cm i diameter) och låt stå i kylen ca 15—20 minuter. Baka i ugn ca 15—20 minuter eller tills den är gyllenbrun. Låt svalna.
Blanda socker och majsstärkelse i en kastrull och häll sakta i smöret och det varma vattnet . Vispa tills det inte finns några klumpar kvar. Vispa i äggulorna, apelsin- och citronjuice. Koka på låg värme tills det tjocknar. Doppa en sked i fyllningen, täcker den baksidan på en sked är den klar.
Vispa äggvitor med socker tills den är fast. Häll fyllningen i pajskalet. Bred marängen ovanpå så att det täcker skalet också. Baka i 160 grader varm ugn tills marängen är gyllenbrun, ca 18 minuter. Låt pajen svalna i ett par timmar innan du serverar.