Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Sötsura köttbullar av kyckling med grapefrukt och röd paprika - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Sötsura köttbullar av kyckling med grapefrukt och röd paprika

Ingredienser

  • Kycklingbullar:
    • 2 stvitlöksklyftor, fint hackade
    • 1 stägg
    • 1 mskkinesisk soja
    • 1 mskMaizena
    • 1 tskfinriven färsk ingefära
    • 500 gramfärs av kyckling, kalkon eller fläsk
    • ½ stgul lök, finhackad
  • Sötsur sås:
    • 2 gramsocker
    • 80 mlMaizena
    • 4 ½ dlgrapefruktjuice (ca 3 Florida grapefrukter)
    • 80 mläppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
    • 2 mskkinesisk soja
    • 2 tskfinriven färsk ingefära
    • 1 ströd paprika, skuren i mindre bitar
    • 2 stFlorida grapefrukter, filéade och i mindre bitar
  • Olja att steka i

Köttbullar:

Blanda vitlök, ägg, soja, maizena, ingefära, lök och färs. Rulla till köttbullar och stek på medelvärme i olja tills de fått fin färg.

Sås:

Vispa i en stor kastrull ihop socker, maizena, grapefruktjuice, vinäger, soja och ingefära. Koka på medelvärme tills såsen tjocknar, rör då och då. Späd ev med grapefruktjuice eller vatten beroende på smak. Rör ner paprika, köttbullar och grapefrukt och låt bli varmt. Servera med ris eller nudlar och wokade grönsaker.