Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Sötpotatis- och äppelsmör

Recept av Redaktionen

Sötpotatis- och äppelsmör

Jan Lööv från USA tipsar om detta användbara vegetariska "smör".

Ingredienser

  • Sötpotatis- och äppelsmör
    • 1 kgsötpotatis, skalad och i mindre bitar
    • 4 ströda äpplen (Fuji), urkärnade och i mindre bitar
    • 2 stgröna äpplen (Granny Smith), urkärnade och i mindre bitar
    • 2 dlvatten
    • 2 dläppeljuice
    • 1 dlhonung
    • 1 tskmalen muskotnöt
    • ½ tskmalen nejlika

Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud tills allt är mjukt. Fortsätt sjuda tills nästan all vätska är borta. Mixa massan slät. Lägg på burk och låt svalna. ”Smöret” håller sig ca 2 veckor i kylskåp.