• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Soppa på jordärtskockor med parmachips

Soppa på jordärtskockor med parmachips

    Ingredienser

    • Soppa på jordärtskockor med parmachips:

    Övrigt:

    salt

    svartpeppar

    10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak

    Parmachips:

    4 skivor parmaskinka

    Instruktioner

    Fräs jordärtskockor, potatis och vitlök med smör i en tjockbottnad kastrull. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.

    Parmachips:

    Gör gärna parmachipsen i förväg. Om de går sönder kan du bryta dem i bitar och dekorera soppan med dessa. Lägg skivor av parmaskinka på en bakplåtspapperklädd plåt och torka i ugnen, 150°C, i ca 5 minuter. Låt svalna på papper.

    Garnera soppan med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar.