Annons:

Fågel Soppa

Soppa med kyckling, avokado, cheddar och friterad tortilla

Ingredienser

  • Soppa med kyckling, avokado, cheddar och friterad tortilla
  • 1
    st st
    hel kyckling
  • 1
    st st
    gul lök i grova bitar
  • 1
    st st
    gul lök, finhackad
  • 1
    st st
    morot, skalad och i grova bitar
  • 2
    st st
    stjälkar selleri, i grova bitar
  • 3
    st st
    klyftor färsk vitlök
  • 1 ½
    tsk tsk
    kummin
  • 1
    tsk tsk
    chilipulver
  • ½
    tsk tsk
    paprikapulver
  • 2
    st st
    lagerblad
  • 20
    st st
    friterade majs tortillas (1 dm i diameter)
salt

peppar

avokado

riven cheddarost

Lägg kycklingen i en stor kastrull, täck med vatten och tillsätt 1 gul lök, morot och selleri. Sjud kycklingen i 6 timmar (red anm använd gärna en slow cooker så är kycklingen färdig när du kommer hem). Ta upp kycklingen och låt den svalna. Plocka köttet och hacka det fint. Sila buljongen. Sautera den finhackade löken och vitlöken i en tungbottnad kastrull med olja. Tillsätt alla kryddor och forsätt att sautera i ett par minuter. Försiktigt så det inte bränns. Slå på kycklingbuljongen och reducera tills 2/3 är kvar. Ta upp lagerbladen och mixa buljongen och tortillas tills den är helt slät och smaka upp med salt och peppar. Bottna soppskålar med hackad kyckling och slå på varm soppa. Toppa med I sopp skålar läggs kyckling i botten varm soppa slås på och toppas med avokado, riven cheddarost och tortillastrips.