Ingredienser
Soppa
Pico de gallo
Övrigt:
Instruktioner
Mixa tomater, lök, vitlök, jalapeños, burktomater och knippet färsk koriander helt slätt. Ta bort skinnet från choritzon och stek korvfärsen i en kastrull lagom stor för soppan. Mosa den så den blir kornig och väl stekt, häll korvfärsen i en sil med en skål under. Låt rinna av och häll tillbaka fettet i grytan. Tillsätt eventuellt lite olja om det behövs. Bryt pastan i ca 2 cm stora bitar och bryn dem i chorizofettet tills mörkt gyllenbrun. Tillsätt i kummin, chipotle-, chili-, och anchopulver och rosta i en minut. Häll i pintobönor, kycklingbuljong, vatten, den stekta chorizon samt den mixade tomat- och lökröran. Låt koka upp och sjud i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och saften från en citron. Toppa med lite färsk koriander och
pico de gallo*. Servera med varma tortillas
Pico de gallo:
Blanda allt och smaka av med salt och peppar.