Ingredienser
Hallonkompott
Vispad vaniljpannacotta
Havresmul
Instruktioner
Paj med glass och goda fyllningar är bland det bästa som finns. Bland mina vänner så brukar vi säga att en ”Goffa tallrik”, där man slevar upp allt man vill ha, är kalasgott. En av mina favorit ”Goffa tallrikar” är en hallonpaj där man gör komponenterna för sig och man får ta mer av det man gillar bäst, precis som det ska vara.
Dag 1
Hallonkompott
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Lös citronsyran i vodka. Koka hallon, limejuice och halva mängden socker.
Blanda den andra mängden socker med pektin och rör ner i koket, låt koka under omrörning i 3 minuter.
Tillsätt gelatin och sist citronsyra, häll över i en liten bunke, plasta ytan och ställ i kyl till nästa dag.
Vispad vaniljpannacotta
Blötlägg gelatin i kallt vatten. Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp socker, vaniljstång, citron och grädde. Krama ur gelatinbladet och lägg i en skål. Sila över gräddblandningen och rör slät. Plasta ytan och ställ i kyl till nästa dag.
Havresmul
Blanda ihop alla ingredienser till en smulig deg och grädda gyllenbrunt i 200 grader.
Montering Dag 2
Vispa upp pannacottan till krämig konsistens. Värm smulorna snabbt i ugnen på 200 grader.
Lägg upp allt i olika skålar eller servera som på bilden med färska hallon och örter.
Goffa!