Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Sommar på bryggan - En drink som du kommer älska - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Sommar på bryggan

”Sommar på bryggan” av Mimmi Arvidsson, bartender på Schnitzelplatz Lagerhuset, Göteborg.

Ingredienser

  • Ingredienser
    • 5 clBrygga Lilla London Gin
    • 5 clfärskpressad, sötad juice av galiamelon
    • 10 clSchweppes Tonic & Twist of Lime
    • 1 näveFrysta kulor av galiamelon
    • 1 knippeCitronmeliss
    • 1 stänkRosenvatten
    • 1 knippeÄtbara blommor
    • 1 stGurkskiva skuren på längden
  • Melonjuice
    • 1 stGaliamelon
    • 5 dlSocker
    • 5 dlVatten
  • Melonkulor
    • 1 stGaliamelon

Gör såhär
Placera en längdskuren gurkskiva längs glasets insida. Addera juice av galiamelon och fyll sedan upp glaset med is. Lägg i tre frysta melonkulor och blad av citronmeliss. Tillsätt gin och toppa upp glaset med Schweppes Tonic & Twist of Lime. Spraya rosenvatten i glasets öppning. Garnera med ätbara blommor och citronmeliss.

Melonjuice
Dela galiamelonen på mitten. Ena halvan skärs i bitar. Lägg bitarna i en kastrull ihop med lika delar vatten och socker. Koka upp under omrörning till dess att sockret smält och melonen blivit mjuk. Ta från spisen och låt svalna. Låt melonen ligga kvar i sockerlagen över natten. Sila ur melonen ur lagen. Ta fram andra halvan av melonen och mixa den ordentligt i en mixer. Tillsätt melonsockerlag till den mixade melonen motsvarande 10cl melonsockerlag per 1kg melon. Smaka av så du får en fin sötma. Sila ur genom en finmaskig sil och därefter genom en silduk.

Melonkulor
Gröp ur melonköttet med ett kuljärn så det formas. Frys in över natten.