Annons:

Asiatiskt Fisk

Soja- och mirinmarinerad lax med wokade grönsaker och äggnudlar

Ingredienser

  • Soja- och mirinmarinerad lax med wokade grönsaker och äggnudlar:
  • 400
    gram gram
    laxfilé, i kuber
  • Woksås:
  • ½
    dl dl
    japansk soja
  • 2
    msk msk
    kinesisk soja
  • 2
    msk msk
    mirin
  • 1
    msk msk
    risvinäger
  • 2
    msk msk
    honung
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta, pressad
  • 1
    tsk tsk
    riven färsk ingefära
  • Wokgrönsaker (förslag):
  • 1
    st st
    medelstor morot, tunt skivad i sneda bitar
  • 1
    st st
    röd paprika, i mindre bitar
  • 1
    st st
    grön zucchini, delad på längden och skivad
  • 1
    st st
    broccolibukett, i små buketter
  • ½
    st st
    blomkålshuvud, i små buketter
  • 1
    st st
    klyfta vitkål, i mindre bitar
  • 4
    msk msk
    rapsolja
  • Nudlar:
  • 200
    gram gram
    äggnudlar

Blanda alla ingredienser till woksåsen och marinera laxen i hälften av såsen. Koka äggnudlarna efter instruktioner på förpackningen. Stek grönsakerna på hög värme i oljan, gärna i omgångar. Stek laxen. Blanda resten av marinaden med de kokta äggnudlarna och lägg dem på ett stort serveringsfat. Fördela grönsakerna över och sedan de stekta laxkuberna. Servera woken med japansk soja.