Svenska flaggan
  • Recept
  • Soja- och mirinmarinerad lax med wokade grönsaker och äggnudlar

Hämtar annons

Soja- och mirinmarinerad lax med wokade grönsaker och äggnudlar - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Soja- och mirinmarinerad lax med wokade grönsaker och äggnudlar

Ingredienser

  • Soja- och mirinmarinerad lax med wokade grönsaker och äggnudlar:
    • 400 gramlaxfilé, i kuber
  • Woksås:
    • ½ dljapansk soja
    • 2 mskkinesisk soja
    • 2 mskmirin
    • 1 mskrisvinäger
    • 2 mskhonung
    • 1 stvitlöksklyfta, pressad
    • 1 tskriven färsk ingefära
  • Wokgrönsaker (förslag):
    • 1 stmedelstor morot, tunt skivad i sneda bitar
    • 1 ströd paprika, i mindre bitar
    • 1 stgrön zucchini, delad på längden och skivad
    • 1 stbroccolibukett, i små buketter
    • ½ stblomkålshuvud, i små buketter
    • 1 stklyfta vitkål, i mindre bitar
    • 4 mskrapsolja
  • Nudlar:
    • 200 gramäggnudlar

Blanda alla ingredienser till woksåsen och marinera laxen i hälften av såsen. Koka äggnudlarna efter instruktioner på förpackningen. Stek grönsakerna på hög värme i oljan, gärna i omgångar. Stek laxen. Blanda resten av marinaden med de kokta äggnudlarna och lägg dem på ett stort serveringsfat. Fördela grönsakerna över och sedan de stekta laxkuberna. Servera woken med japansk soja.