- Recept
Soja- och mirinmarinerad lax med wokade grönsaker och äggnudlar
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Soja- och mirinmarinerad lax med wokade grönsaker och äggnudlar
Ingredienser
- Soja- och mirinmarinerad lax med wokade grönsaker och äggnudlar:
- 400 gramlaxfilé, i kuber
- Woksås:
- ½ dljapansk soja
- 2 mskkinesisk soja
- 2 mskmirin
- 1 mskrisvinäger
- 2 mskhonung
- 1 stvitlöksklyfta, pressad
- 1 tskriven färsk ingefära
- Wokgrönsaker (förslag):
- 1 stmedelstor morot, tunt skivad i sneda bitar
- 1 ströd paprika, i mindre bitar
- 1 stgrön zucchini, delad på längden och skivad
- 1 stbroccolibukett, i små buketter
- ½ stblomkålshuvud, i små buketter
- 1 stklyfta vitkål, i mindre bitar
- 4 mskrapsolja
- Nudlar:
- 200 gramäggnudlar
Blanda alla ingredienser till woksåsen och marinera laxen i hälften av såsen. Koka äggnudlarna efter instruktioner på förpackningen. Stek grönsakerna på hög värme i oljan, gärna i omgångar. Stek laxen. Blanda resten av marinaden med de kokta äggnudlarna och lägg dem på ett stort serveringsfat. Fördela grönsakerna över och sedan de stekta laxkuberna. Servera woken med japansk soja.