Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Sockersaltad sotad Salmalax med sojamajonnäs, cruditéer och pepparrot - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Sockersaltad sotad Salmalax med sojamajonnäs, cruditéer och pepparrot

Ingredienser

  • Sockersaltad lax
    • 400 gramlax, gärna salmalax
    • 2 tsksocker
    • 1 tsksalt
  • Sojamajonnäs:
    • 2 stäggulor
    • 2 tskvinäger
    • 2 tsksenap
    • 4 mskjapansk soja
    • 4 dlmatolja
  • Grönsaker:
    • 4 strädisor, hyvlade på mandolin
    • 1 stkålrabbi, delad och hyvlad på mandolin
    • 2 stminifänkål, hyvlade på mandolin
    • 4 stsockerärtor, tunt skurna på snedden
    • 1 stpolkabeta, skalad och tunt hyvlad på mandolin
  • svartpeppar

    Garnityr:
    Fryst pepparrot, fint riven

Metod

Lax: Klappa in laxen med socker och salt. Flamma fisken med en brännare runt om tills den får lätt färg, låt svalna. Skär fisken i 2 cm skivor (lättare att få fina skivor om man lindar fisken i plastfolie och skär igenom den).

Majonnäs: Slå samman alla ingredienser utom olja. Droppa försiktigt i oljan och smaksätt med svartpeppar. Fyll upp en spritspåse med majonnäsen.

Grönsaker: Lägg grönsakerna i isvatten ca 10 minuter, låt rinna av på papper.

Montering

Lägg grönsaker i en ring runt tallriken. Fördela skivor av lax och spritsa sojamajonnäs mellan fisken och grönsakerna. Riv pepparroten fint över tallriken direkt före servering.