Svenska flaggan
  • Recept
  • Sockersaltad sotad Salmalax med sojamajonnäs, cruditéer och pepparrot

Hämtar annons

Sockersaltad sotad Salmalax med sojamajonnäs, cruditéer och pepparrot

Recept av Redaktionen

Sockersaltad sotad Salmalax med sojamajonnäs, cruditéer och pepparrot

Sockersaltad sotad Salmalax med sojamajonnäs, cruditéer och pepparrot

Ingredienser

  • Sockersaltad lax
    • 400 gramlax, gärna salmalax
    • 2 tsksocker
    • 1 tsksalt
  • Sojamajonnäs:
    • 2 stäggulor
    • 2 tskvinäger
    • 2 tsksenap
    • 4 mskjapansk soja
    • 4 dlmatolja
  • Grönsaker:
    • 4 strädisor, hyvlade på mandolin
    • 1 stkålrabbi, delad och hyvlad på mandolin
    • 2 stminifänkål, hyvlade på mandolin
    • 4 stsockerärtor, tunt skurna på snedden
    • 1 stpolkabeta, skalad och tunt hyvlad på mandolin
  • svartpeppar

    Garnityr:
    Fryst pepparrot, fint riven

Sockersaltad sotad Salmalax med sojamajonnäs, cruditéer och pepparrot

Metod

Lax: Klappa in laxen med socker och salt. Flamma fisken med en brännare runt om tills den får lätt färg, låt svalna. Skär fisken i 2 cm skivor (lättare att få fina skivor om man lindar fisken i plastfolie och skär igenom den).

Majonnäs: Slå samman alla ingredienser utom olja. Droppa försiktigt i oljan och smaksätt med svartpeppar. Fyll upp en spritspåse med majonnäsen.

Grönsaker: Lägg grönsakerna i isvatten ca 10 minuter, låt rinna av på papper.

Montering

Lägg grönsaker i en ring runt tallriken. Fördela skivor av lax och spritsa sojamajonnäs mellan fisken och grönsakerna. Riv pepparroten fint över tallriken direkt före servering.