Annons:

Bakat Vegan

Snickerskaka

Ingredienser

  • Snickerskaka
  • 15
    dl dl
    cornflakes
  • 525
    gram gram
    jordnötssmör
  • 200
    gram gram
    växtbaserad choklad
  • 2 ½
    dl dl
    sirap
  • 1
    dl dl
    strösocker
Tips till servering och garnityr
Bananchips (Obs! Se att de inte innehåller honung).
Växtbaserad vaniljglass

1. Blanda sirap, socker samt jordnötssmör i en rymlig kastrull och värm upp tills att du får en lättomrörlig smet.
Tillsätt därefter cornflakes och krossa samman med smeten.

2. Täck en ungsform med bakplåtspapper. Häll över smeten sedan där i och tryck till ordentligt.

3. Smält choklad i mikrovågsugn alternativt över vattenbad. Bre över din snickersbotten och dekorera med bananchips. Låt svalna i kylen/frysen minst/cirka tre timmar före servering. Då chokladen stelnat och smeten blivit fast är kakan klar att skäras upp.