En liten skvätt havremjölk
Flingsalt">
För grundrecept på veganska semmelbullar- klicka HÄR!
Gör såhär:
1. Mixa samman jordnötter, florsocker och havremjölk till en jordnötsmassa.
Ställ åt sidan.
2. Vispa upp grädde tillsammans med kakao, florsocker och vaniljsocker tills att de blivit riktigt fast. Smält ca 1/3 del av chokladen över vattenbad. Finhacka resterande.
Då chokladen i badet smält, ta då av plattan och rör ner chokladkrossen tills dess att de också smälter.
3. Skär av locket på semlan, pensla med choklad och garnera med rostade jordnötter.
Ställ åt sidan på ett bakplåtspapper och åt torka.
Resterande choklad ringlar du ner i kakaogrädden samtidigt som du vispa den med hjälp av en elvisp.
4. Fyll botten av semlan med din jordnötsmassa och ha över flingsalt. Därefter spritsa på chokladmoussen. Tryck på locket och din semla är klar!