• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Snabb laxpudding med sparris och dill

Snabb laxpudding med sparris och dill

Snabb laxpudding med sparris och dill
    Snabb laxpudding med sparris och dill

    Ingredienser

    • Snabb laxpudding med sparris och dill

    Övrigt:

    salt
    peppar
    smör

    Instruktioner

    Snabb laxpudding med sparris och dill

    Vispa ihop ägg, mjölk och ev fryst eller torkad dill efter smak. Salta och peppra. Fräs lite smör i en stekpanna. Lägg i potatis och gul lök och låt det bli varmt. Slå äggstanningen över potatisen. Lyft och rör försiktigt så att äggstanningen rinner ner mellan skivorna. Stek på svag värme tills äggstanningen stelnat. Blanschera under tiden sparrissen några minuter och spola sedan i kallt vatten. Skär av knopparna och skiva övriga sparrisen tunt på snedden. Lägg den tunnskivade sparrisen på äggstanningen och sedan gravlaxskivorna, låt dem bli ljumma. Toppa laxpuddingen med sparrisknopparna, färsk dill och ev skirat smör.