Skala jordärtskockan och löken. Hacka lök och skocka. Svetta löken i rapsolja, tillsätt vitt vin och skocka. Täck med vatten och tillsätt torkad timjan. Låt koka mjuk. Tillsätt grädden och låt sjuda några minuter till. Mixa allt i en blender/matberedare. Försök att inte få med så mycket spad från koket, purén blir annars för rinnig. Använd gärna en hålslev eller sila av vätskan först (släng inte vätskan, det som blir över blir perfekt att koka ihop i en pastasås eller likande). Mixa helt slät, smaka upp med salt.
Brödet skär ni ner i mindre bitar, rostar i ugnen i ca 150 grader med rapsolja till gyllenbrunt. Låt svalna och hacka sedan med kniv för att få smulor.
Svartkålen river ni av från ”nerven” till önskad storlek, se bild. Sota sedan i stekpanna på båda sidor och salta.
Om kantarellerna är stora så dela de till mindre bitar, annars stek dem som de är. Lägg sedan i stekpanna och låt vätskan koka ur. Tillsätt en klick smör och salta. Servera direkt.
Börja med att lägga två matskedar av purén i mitten och dra ut så ni bildar en cirkel i mitten på tallriken. Lägg kantareller längs med cirkeln. Fortsätt sedan med enskottsolja, följt av brioche, svartkål, granskott och örter.