• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Smörstekt torsk med ramslöksslungat matvete och vårfräscha tillbehör.

Smörstekt torsk med ramslöksslungat matvete och vårfräscha tillbehör.

Smörstekt torsk med ramslöksslungat matvete, spänstig sparris, picklad rödlök och broccolikräm.
    Bild på Smörstekt torsk med ramslöksslungat matvete och vårfräscha tillbehör.

    Ingredienser

    • Smörstekt torsk

    • Kräm och buketter av broccoli

    • Ramslöksslungat matvete

    Övrigt:

    Smör att steka i torsken i, salt, svartpeppar och till servering en näve rostade hasselnötter samt

    Instruktioner

    Jag vill erkänna det direkt, jag har nog haft ett något styvmoderligt förhållande till matvete. Jag har tyckt att det är lite brunt, tråkigt och geggigt. Men det var innan jag vände det i ramslöksolja (som du hittar recept på här) och serverade det till torsk och sparris.

    Nu är jag som pånyttfödd och vill äta matvete till allt. Och tänk vad bra det är! En svensk produkt som vi inte behöver frakta över halva världen för att få på tallriken. Prova du också det är billigt, nyttigt och skitgott om det får leka med rätt kompisar. Som i den här rätten till exempel!

    Börja med att göra ramslöksoljan du hittar receptet här, sedan picklar du löken i en 1-2-3 lag.

    Efter det är det dags för brocclikrämen. Dela broccolin i buketter och stam, koka båda delar i saltat vatten. De fina buketterna lägger du åt sidan och spar till servering. Men stammen och grumset mixar du med kokvattnet till en slät kräm.

    Koka nu matvetet enligt förpackningen och låt det stå medan du kokar och kokar sparrisen, rostar en näve hasselnötter och steker på torsken.