Annons:

Fisk Grillat

Smörstekt gös med Sandefjordsås och sallad på råhyvlad svartrot

En lättlagad fin varmrätt med smörstekt gös!

Ingredienser

  • Sandefjordsås
  • 1
    dl dl
    grädde
  • 1
    dl dl
    créme fraische
  • 100
    gram gram
    smör
  • Citronett
  • ½
    st st
    citron, saft och skal
  • 2
    msk msk
    olivolja
  • 1
    nypa nypor
    salt
  • Svartrot
  • 2
    st st
    svartrötter
  • 1
    del delar
    gurka
  • 1
    del delar
    vattenkrasse
  • 1
    del delar
    dill
  • 1
    del delar
    körvel
  • 1
    del delar
    persilja
  • Grillad gurka
  • ½
    st st
    gurka
  • 1
    nypa nypor
    flingsalt
  • Smöstekt gös
  • 600
    gram gram
    gösfilé
  • 3
    msk msk
    smör
  • Dillslungad potatis
  • 500
    gram gram
    potatis
  • 50
    gram gram
    smör
  • ½
    dl dl
    dill
salt

Sandefjordsås:

Koka upp grädden, tillsätt créme fraiche och koka upp igen. Tillsätt smöret lite i taget och mixa samtidigt ihop såsen med en stavmixer. Smaka av med salt.

Sallad på råhyvlad svartrot:

Plocka topparna av örterna. Skala och hyvla remsor av svartroten med en potatisskalare eller rotfruktskalare. Lägg svartroten i kallt vatten med lite citron så att den inte oxiderar. Hyvla även några remsor av gurkan. Blanda ihop örter, svartrot, gurka och vänd ner i citronetten.

Grillad gurka:

Skär gurkan i tjocka stavar och grilla på hög värme ca 3 minuter på varje sida. Strö lite flingsalt över.

Smöstekt gös:

Salta gösen och stek den i smör på medelvärme ca 2-3 minuter på varje sida, beror på hur tjock filén är.

Dillslungad potatis:

Koka potatisen och sväng sedan runt den med en rejäl klick smör och finhackad dill.