Anpassa dina cookie-inställningar

Vi respekterar din rätt till integritet. Du kan välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Dina cookie-inställningar kommer att gälla på hela vår webbplats.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra din användarupplevelse, tillhandahålla personligt innehåll och analysera vår trafik.

  • Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Smörstekt gös med Sandefjordsås och sallad på råhyvlad svartrot

Smörstekt gös med Sandefjordsås och sallad på råhyvlad svartrot

En lättlagad fin varmrätt med smörstekt gös!
    Bild på Smörstekt gös med Sandefjordsås och sallad på råhyvlad svartrot

    Ingredienser

    • Sandefjordsås

    • Citronett

    • Svartrot

    • Grillad gurka

    • Smöstekt gös

    • Dillslungad potatis

    Övrigt:

    Instruktioner

    Sandefjordsås:

    Koka upp grädden, tillsätt créme fraiche och koka upp igen. Tillsätt smöret lite i taget och mixa samtidigt ihop såsen med en stavmixer. Smaka av med salt.

    Sallad på råhyvlad svartrot:

    Plocka topparna av örterna. Skala och hyvla remsor av svartroten med en potatisskalare eller rotfruktskalare. Lägg svartroten i kallt vatten med lite citron så att den inte oxiderar. Hyvla även några remsor av gurkan. Blanda ihop örter, svartrot, gurka och vänd ner i citronetten.

    Grillad gurka:

    Skär gurkan i tjocka stavar och grilla på hög värme ca 3 minuter på varje sida. Strö lite flingsalt över.

    Smöstekt gös:

    Salta gösen och stek den i smör på medelvärme ca 2-3 minuter på varje sida, beror på hur tjock filén är.

    Dillslungad potatis:

    Koka potatisen och sväng sedan runt den med en rejäl klick smör och finhackad dill.

    Smörstekt gös med Sandefjordsås och sallad på råhyvlad svartrot