Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Smörstekt gös med Sandefjordsås och sallad på råhyvlad svartrot

Recept av Redaktionen

Smörstekt gös med Sandefjordsås och sallad på råhyvlad svartrot

En lättlagad fin varmrätt med smörstekt gös!

Ingredienser

  • Sandefjordsås
    • 1 dlgrädde
    • 1 dlcréme fraische
    • 100 gramsmör
  • Citronett
    • ½ stcitron, saft och skal
    • 2 mskolivolja
    • 1 nypasalt
  • Svartrot
    • 2 stsvartrötter
    • 1 delgurka
    • 1 delvattenkrasse
    • 1 deldill
    • 1 delkörvel
    • 1 delpersilja
  • Grillad gurka
    • ½ stgurka
    • 1 nypaflingsalt
  • Smöstekt gös
    • 600 gramgösfilé
    • 3 msksmör
  • Dillslungad potatis
    • 500 grampotatis
    • 50 gramsmör
    • ½ dldill
  • salt

Sandefjordsås:

Koka upp grädden, tillsätt créme fraiche och koka upp igen. Tillsätt smöret lite i taget och mixa samtidigt ihop såsen med en stavmixer. Smaka av med salt.

Sallad på råhyvlad svartrot:

Plocka topparna av örterna. Skala och hyvla remsor av svartroten med en potatisskalare eller rotfruktskalare. Lägg svartroten i kallt vatten med lite citron så att den inte oxiderar. Hyvla även några remsor av gurkan. Blanda ihop örter, svartrot, gurka och vänd ner i citronetten.

Grillad gurka:

Skär gurkan i tjocka stavar och grilla på hög värme ca 3 minuter på varje sida. Strö lite flingsalt över.

Smöstekt gös:

Salta gösen och stek den i smör på medelvärme ca 2-3 minuter på varje sida, beror på hur tjock filén är.

Dillslungad potatis:

Koka potatisen och sväng sedan runt den med en rejäl klick smör och finhackad dill.