Ingredienser
Tjälknöl:
Curryremoulad:
Övrigt:
Instruktioner
Tjälknöl:
Sätt ugnen på 100°. Placera den frysta steken på galler över en långpanna i nedre delen av ugnen. Stick in en köttermometer när köttet tinat tillräckligt efter 2-3 timmar. Låt temperaturen gå upp till 61 grader för rosa kött, 70-75° för att få ett mer genomstekt. Det tar 10-12 timmar. Koka ihop lagen 3-4 minuter. Lägg det varma köttet i en trång bunke eller dubbla frysplastpåsar. Häll över den varma lagen, som ska täcka köttet. Låt det svalna lite, täck över eller knyt till och ställ det kallt 5-6 timmar. Då har köttet fått en lagom sälta. Ta steken ur lagen. Skrapa bort det mesta av kryddorna. Skär köttet i tunna skivor.
Curryremoulad:
Finhacka pickles och blanda med majonnäs, curry och gurkmeja.
Montering:
Bred smör på brödskivorna, dela dem eventuellt för mindre portioner. Lägg på tunna skivor av tjälknölen så brödet täcks. Klicka på curryremoulad och strö över rostad lök. Servera.