Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Smörrebröd med gubbröra
Smörrebröd med gubbröra
Ingredienser
- Smörrebröd med gubbröra 10 st:
- 10 stskivor danskt osötat rågbröd eller kavring
- 2 msksmör
- 4 stägg, kokta och skivade
- 1 strödlök, fint hackad
- 1 burkansjovisfiléer (125 g)
- Gubbröra:
- 400 gramdelikatess- eller färskpotatis, kokta, kalla och tärnade
- 2 sthela saltgurkor, tärnad
- ½ dlhackad dill
- ½ dlhackad gräslök
- ½ dlorökt kaviar
- 2 krmsalt
- 2 krmsvartpeppar
- dill
Smörrebröd med gubbröra
Gubbröra: Skala och skär potatisen i små tärningar. Tärna gurkan. Blanda potatis, gurka, dill, gräslök och kaviar. Salta och peppra.
Bred smör på bröden. Skala och hacka löken. Fördela gubbröran på bröden. Toppa med ägg, ansjovis och lök. Garnera med dill.