Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Smörrebröd med gubbröra

Recept av Redaktionen

Smörrebröd med gubbröra

Smörrebröd med gubbröra

Ingredienser

  • Smörrebröd med gubbröra 10 st:
    • 10 stskivor danskt osötat rågbröd eller kavring
    • 2 msksmör
    • 4 stägg, kokta och skivade
    • 1 strödlök, fint hackad
    • 1 burkansjovisfiléer (125 g)
  • Gubbröra:
    • 400 gramdelikatess- eller färskpotatis, kokta, kalla och tärnade
    • 2 sthela saltgurkor, tärnad
    • ½ dlhackad dill
    • ½ dlhackad gräslök
    • ½ dlorökt kaviar
    • 2 krmsalt
    • 2 krmsvartpeppar
  • dill

Smörrebröd med gubbröra

Gubbröra: Skala och skär potatisen i små tärningar. Tärna gurkan. Blanda potatis, gurka, dill, gräslök och kaviar. Salta och peppra.
Bred smör på bröden. Skala och hacka löken. Fördela gubbröran på bröden. Toppa med ägg, ansjovis och lök. Garnera med dill.