Annons:

Buffémat Fisk Skaldjur

Smörrebröd med gravad lax och hovmästarräkor

Ingredienser

  • Smörrebröd med gravad lax och hovmästarräkor:
  • 4
    st st
    skivor danskt rågbröd
  • 400
    gram gram
    färska räkor med skal
  • 1
    dl dl
    hovmästarsås
  • 100
    gram gram
    gravad lax i skivor
  • Gravlaxsås:
  • 2
    msk msk
    vanlig svensk senap
  • 1
    msk msk
    röd- eller vitvinsvinäger
  • 1
    tsk tsk
    strösocker
  • 1
    krm krm
    salt
  • ½
    krm krm
    nymald vitpeppar
  • 1
    dl dl
    majs- eller rapsolja
  • 4
    msk msk
    finhackad dill
smör
dillvippor till garnering

Bred smör på brödskivorna. Skär bort kanterna och dela bröden.
Skala räkorna. Blanda dem med hovmästarsåsen.
Lägg upp brödskivorna på ett fat eller en bricka. Lägg på laxskivor. Fördela räkorna på laxen.
Garnera med finhackad rödlök och dillvippor.

Gravlaxsås

Blanda senap, socker och vinäger till såsen i en skål. Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis, sedan i en fin stråle. Rör eller vispa hela tiden så att senapen kan ta upp oljan. Häller man för fort kan såsen lätt skära sig. Smaka av med dill, salt och vitpeppar.