Svenska flaggan
  • Recept
  • Smörrebröd med gravad lax och hovmästarräkor

Hämtar annons

Smörrebröd med gravad lax och hovmästarräkor

Recept av Redaktionen

Smörrebröd med gravad lax och hovmästarräkor

Smörrebröd med gravad lax och hovmästarräkor

Ingredienser

  • Smörrebröd med gravad lax och hovmästarräkor:
    • 4 stskivor danskt rågbröd
    • 400 gramfärska räkor med skal
    • 1 dlhovmästarsås
    • 100 gramgravad lax i skivor
  • Gravlaxsås:
    • 2 mskvanlig svensk senap
    • 1 mskröd- eller vitvinsvinäger
    • 1 tskströsocker
    • 1 krmsalt
    • ½ krmnymald vitpeppar
    • 1 dlmajs- eller rapsolja
    • 4 mskfinhackad dill
  • smör
    dillvippor till garnering

Smörrebröd med gravad lax och hovmästarräkor

Bred smör på brödskivorna. Skär bort kanterna och dela bröden.
Skala räkorna. Blanda dem med hovmästarsåsen.
Lägg upp brödskivorna på ett fat eller en bricka. Lägg på laxskivor. Fördela räkorna på laxen.
Garnera med finhackad rödlök och dillvippor.

Gravlaxsås

Blanda senap, socker och vinäger till såsen i en skål. Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis, sedan i en fin stråle. Rör eller vispa hela tiden så att senapen kan ta upp oljan. Häller man för fort kan såsen lätt skära sig. Smaka av med dill, salt och vitpeppar.