Annons:

Smörrebröd friterat torskslag med potatiskrokett och tartarsås

Smörrebröd av Tor Stålhandske och konditorn Per Bäckström

Ingredienser

  • Smörrebröd friterat torskslag med potatiskrokett och tartarsås
  • 50
    gram gram
    torsklag
  • 5
    dl dl
    majonnäs
  • 2
    dl dl
    kapris
  • 1
    dl dl
    skurna cornichons
  • 1
    st st
    finskuren bananschalottenlök
Vetemjöl
Ägg
Ströbröd
Salt
Neutral olja till stekning/fritering
Gräslök
Dill
Citron

Smörrebröd friterat torskslag med potatiskrokett och tartarsås

Salta fisken lätt, vänd den sedan i vetemjöl, uppvispat ägg och sist i rikligt med ströbröd/rivebröd/panko. Stek eller fritera fisken frasig, eftersalta den lätt.

Rör ihop kapris, cornichons, lök, god majonnäs och gräslök till en god tartarsås