• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Smörrebröd friterat torskslag med potatiskrokett och tartarsås

Smörrebröd friterat torskslag med potatiskrokett och tartarsås

Smörrebröd av Tor Stålhandske och konditorn Per Bäckström
    Smörrebröd tartar

    Ingredienser

    • Smörrebröd friterat torskslag med potatiskrokett och tartarsås

    Övrigt:

    Vetemjöl
    Ägg
    Ströbröd
    Salt
    Neutral olja till stekning/fritering
    Gräslök
    Dill
    Citron

    Instruktioner

    Smörrebröd friterat torskslag med potatiskrokett och tartarsås

    Salta fisken lätt, vänd den sedan i vetemjöl, uppvispat ägg och sist i rikligt med ströbröd/rivebröd/panko. Stek eller fritera fisken frasig, eftersalta den lätt.

    Rör ihop kapris, cornichons, lök, god majonnäs och gräslök till en god tartarsås