Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Smörrebröd tartar

Recept av Redaktionen

Smörrebröd friterat torskslag med potatiskrokett och tartarsås

Smörrebröd av Tor Stålhandske och konditorn Per Bäckström

Ingredienser

  • Smörrebröd friterat torskslag med potatiskrokett och tartarsås
    • 50 gramtorsklag
    • 5 dlmajonnäs
    • 2 dlkapris
    • 1 dlskurna cornichons
    • 1 stfinskuren bananschalottenlök
  • Vetemjöl
    Ägg
    Ströbröd
    Salt
    Neutral olja till stekning/fritering
    Gräslök
    Dill
    Citron

Smörrebröd friterat torskslag med potatiskrokett och tartarsås

Salta fisken lätt, vänd den sedan i vetemjöl, uppvispat ägg och sist i rikligt med ströbröd/rivebröd/panko. Stek eller fritera fisken frasig, eftersalta den lätt.

Rör ihop kapris, cornichons, lök, god majonnäs och gräslök till en god tartarsås