Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Smörrebröd friterat torskslag med potatiskrokett och tartarsås
Smörrebröd av Tor Stålhandske och konditorn Per Bäckström
Ingredienser
- Smörrebröd friterat torskslag med potatiskrokett och tartarsås
- 50 gramtorsklag
- 5 dlmajonnäs
- 2 dlkapris
- 1 dlskurna cornichons
- 1 stfinskuren bananschalottenlök
- Vetemjöl
Ägg
Ströbröd
Salt
Neutral olja till stekning/fritering
Gräslök
Dill
Citron
Smörrebröd friterat torskslag med potatiskrokett och tartarsås
Salta fisken lätt, vänd den sedan i vetemjöl, uppvispat ägg och sist i rikligt med ströbröd/rivebröd/panko. Stek eller fritera fisken frasig, eftersalta den lätt.
Rör ihop kapris, cornichons, lök, god majonnäs och gräslök till en god tartarsås