Ingredienser
landgångsbröd, kantskurna
Grundröra
Fyllning 1
Fyllning 2
Instruktioner
Smörgåstårta – enkel och god
Rör ihop grundröran till en lagom tjock röra för att kunna dekorera tårtan, smaka av den med salt och peppar.
Rör ihop fyllning 2. Mimosasallad kan du köpa, jag brukar dock göra en själv eller röra ned lite creme fraiche och majonnäs för att minska sötman i den.
Montering
Lägg två landgångsbröd brevid varandra. Bred ut mimosasalladen på bröden.
Lägg på nästa lager bröd, åt andra hållet så att inte tårtan delar sig. Fördela kräftröran över brödet.
Lägg på sista lagret bröd, två skivor brevid varandra. Bred nu ut grundröran tunt över hela tårtan.
Plasta och förvara i kylen över natten.
Garnera med det du tycker är gott, till exempel leverpastej, skinka, korvar, ostar, räkor, lax, salladsblad, apelsin- eller citronskivor, tomat, gurka och vindruvor med mera!
