Inga ingredienser tillgängliga.
Övrigt:
Instruktioner
Jag skulle kunna leva på smörgåsar. Det är en av anledningarna till att Köpenhamn en av mina favoritstäder. En annan är att de har så nedrans goda wienerbröd där.
Nu kan man skapa sitt eget Köpenhamn hemma genom att laga den här smörgåsen. Börja med att steka brödet i smör och vitlök. Se till att båda sidorna av brödet är gyllenbruna och smörstinna.
Nästa steg är att blanda alla ingredienserna till såsen och ställa den kallt för att smakerna skall gifta sig.
Nu är det dags att steka fisken. Ta fram tre och fyll det ena med vetemjöl, det andra med uppvispat ägg och det tredje med rejält med pankoströ. Blanda ner lite salt och nymalet svartpeppar i fatet med pankoströt.
Dela nu torskfiléen i två lika stora delar och börja med att doppa ner fisken i mjölet. Se till att fiskfilén blir helt täckt, och doppa den sedan i ägget. När den är kladdig skall den ner i pankoströ.
Tag fram en stekpanna och lägg en rejäl klick smör i den och låt smöret smälta och bli lite brynt. Lägg ner fiskfilén och stek försiktigt – på medelvärme – den ena sidan, när den har blivit gyllene vänder du på den. När båda sidorna är fint gyllenbruna är det dags att servera din fisksmörgås.
Lägg upp det smörstekta brödet på en tallrik, bred en liten klick remouladsås på brödet, på med fiskfilén och till sist en rejäl klick sås och extra pickles.
Servera med fräsch sallad!