Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter
Underbara lättlagade snittar
Ingredienser
- Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter
- 2 stplattor fryst smördeg, tinad
- 100 gramblåmögelost, smulad
- 1 stpäron, tunt skivat
- 1 stägg, uppvispat
- 4 mskrostade nötter eller frön, hackade
- flytande honung
ev färsk timjan, hackad
salt
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smördegsplattorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg. Fördela osten jämt över smördegsplattorna och lägg ut den så att kanterna på smördegsplattan är fria. Lägg några skivor päron på osten. Grädda i ugnen i 10 minuter eller tills de är fluffiga och gyllene. Ta ut dem och strö över hackade nötter, ringla över honung, strö eventuellt över timjan och salt. Skär i bitar. Ät direkt!