Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter

Underbara lättlagade snittar

Ingredienser

  • Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter
    • 2 stplattor fryst smördeg, tinad
    • 100 gramblåmögelost, smulad
    • 1 stpäron, tunt skivat
    • 1 stägg, uppvispat
    • 4 mskrostade nötter eller frön, hackade
  • flytande honung

    ev färsk timjan, hackad

    salt

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smördegsplattorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg. Fördela osten jämt över smördegsplattorna och lägg ut den så att kanterna på smördegsplattan är fria. Lägg några skivor päron på osten. Grädda i ugnen i 10 minuter eller tills de är fluffiga och gyllene. Ta ut dem och strö över hackade nötter, ringla över honung, strö eventuellt över timjan och salt. Skär i bitar. Ät direkt!