• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter

Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter

Underbara lättlagade snittar
    Bild på Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter

    Ingredienser

    • Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter

    Övrigt:

    flytande honung

    ev färsk timjan, hackad

    salt

    Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smördegsplattorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg. Fördela osten jämt över smördegsplattorna och lägg ut den så att kanterna på smördegsplattan är fria. Lägg några skivor päron på osten. Grädda i ugnen i 10 minuter eller tills de är fluffiga och gyllene. Ta ut dem och strö över hackade nötter, ringla över honung, strö eventuellt över timjan och salt. Skär i bitar. Ät direkt!