• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Smörbakad Skrei med hängd citrusgräddfil

Smörbakad Skrei med hängd citrusgräddfil

Pär Stenberg är tillbaka i Kockens tips och bjuder idag på en underbart god smörbakad Skrei toppad med hyvlad comté.

    Ingredienser

    • Smörbakad skreitorsk med hängd citrusgräddfil och hyvlad comté

    Övrigt:

    salt
    peppar
    krasse
    dill
    bakad svartkål

    Instruktioner

    Häng gräddfilen dagen innan middagen. Tips, använd en sil som du sätter ett kaffefilter i. Kom ihåg droppskål under.
    Riv svartkål och blanda med olja och salt. Sprid ut på plåt och rosta i ugnen på 120 grader i ca 16 minuter.
    Skär upp fyra fina bitar av torsken ca 200 g/styck.
    Zesta citrusfrukterna i en skål och pressa i juicen samt blanda i honungen. Tippa sedan i gräddfilen och rör runt tills allt blandats. Avsluta med salt och peppar efter smak.
    Smält smöret försiktigt i en kastrull. Lägg torskbitarna i en form och häll över smöret, salta och peppra efter behag.
    Baka torsken i ugnen på 160-170 grader i 10-15 minuter. Lägg upp fisken och gräddfilen på tallriken. Ringla lite av det goda smöret och hyvla en bra mängd comté över. Garnera med krasse, dill och bakad svartkål. Hugg in!