Ingredienser
Torskslider med picklad rödbeta, isad kål och gari
Övrigt:
Instruktioner
Koka ihop 0,5 dl ättikssprit 12%, 1 dl strösocker och 1,5 dl vatten. Låt svalna. Skala rödbetorna, hyvla dem tunt och låt dem ligga i lagen ett par timmar.
Lägg den hyvlade vitkålen i isvatten.
Mixa torsken med vitlök, sesamfrön, chiliflakes, limezest, soya, ägg och sjögräs. Forma smeten till 4 små burgare doppa dem i panko. Stek dem i olja på medeltemperatur, ungefär 3 minuter på varje sida.
Stansa eller skär toast brödet i den form du vill. Stek gyllenbruna. Varva torskburgaren med isad vitkål, picklad rödbeta och gari.
Tips! Se till att du har allt klart innan du sätter igång. Då kan du lägga ihop burgarna när de är varma och övriga ingredienser är klara.