Skruvade baguetter

Skruvade baguetter
    Skruvade baguetter

    Ingredienser

    • Skruvade baguetter, 3 st:

    Instruktioner

    1. Skruvade baguetter

    2. Smula sönder jästen och häll över det ljumma vattnet. Rör ut jästen.
    3. Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter.
    4. Jäs till dubbelstorlek, ca 30 min
    5. Ta upp degen på bakbordet och fös ihop den varsamt, dela i tre delar och forma till längder.
    6. Låt jäsa ca 40 minuter.
    7. Pensla med ljummet vatten och grädda i 250 grader i 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 grader och fortsätt grädda i 10 minuter. Stäng av ugnen och låt bröden stå kvar i eftervärmen ca 10 minuter.
    Skruvade baguetter - DinVinguide | DinVinguide.se