Annons:

Fisk

Skomakarlåda med torsk, rödvinssås, rökt sidfläsk och potatispuré

Ingredienser

  • Rödvinssås:
  • ½
    st st
    gul lök, finhackad
  • 1
    msk msk
    smör
  • 1 ½
    msk msk
    socker
  • 2
    dl dl
    vatten
  • 2
    msk msk
    kalvfond eller 2 buljongtärningar
  • 2
    dl dl
    rött vin
  • 1
    msk msk
    soja
  • Fläsk:
  • 150
    gram gram
    rökt sidfläsk eller 1 pkt bacon, fint tärnat
  • Potatispuré:
  • 1
    kg kg
    mjölig potatis, skalad och delad i mindre bitar
  • 3
    dl dl
    mjölk
  • ½
    dl dl
    grädde
  • 1
    msk msk
    smör
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    krm krm
    peppar
  • Torsk:
  • 4
    st st
    portionsbitar ryggfilé av torsk
mjöl

salt

peppar

Sås: Fräs löken i smöret. Tillsätt socker och fräs tills sockret börjar bli brunt. Späd på med vatten, vin, fond och soja. Koka ihop ca 10 min. Sila ev. såsen och servera.

Fläsk: Stek fläsket knaprigt och låt det sedan rinna av på hushållpapper. Spara fettet i stekpannan till att steka fisken i.

Puré: Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och mosa slätt. Vispa i mjölk, grädde, salt och peppar till en fluffig konsistens.

Torsk: Vänd fisken i mjöl smaksatt med salt och peppar. Stek fisken i fläskfettet på medelvärme till en innertemperatur på 43 grader.

Montering:

Lägg en klick puré på varje tallrik och skeda ut sås på tallriken. Lägg den nystekta fisken på såsen och strö över fläsket. Servera med en sallad.