Ingredienser
Rödvinssås:
Fläsk:
Potatispuré:
Torsk:
Övrigt:
Instruktioner
Skomakarlåda med torsk, rödvinssås, rökt sidfläsk och potatispuré
Sås: Fräs löken i smöret. Tillsätt socker och fräs tills sockret börjar bli brunt. Späd på med vatten, vin, fond och soja. Koka ihop ca 10 min. Sila ev. såsen och servera.
Fläsk: Stek fläsket knaprigt och låt det sedan rinna av på hushållpapper. Spara fettet i stekpannan till att steka fisken i.
Puré: Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och mosa slätt. Vispa i mjölk, grädde, salt och peppar till en fluffig konsistens.
Torsk: Vänd fisken i mjöl smaksatt med salt och peppar. Stek fisken i fläskfettet på medelvärme till en innertemperatur på 43 grader.
Montering:
Lägg en klick puré på varje tallrik och skeda ut sås på tallriken. Lägg den nystekta fisken på såsen och strö över fläsket. Servera med en sallad.
