Skogsöron med vitlök och chili

En kall enkel men smakrik kinesisk för- eller mellanrätt
judasöron

Ingredienser

  • Skogsöron

  • Marinad

Övrigt:

Smaka av marinaden med honung och fisksås. Om den är för stark tillsätt lite honung om den saknar botten eller sälta tillsätt ett stänk fisksås.

Instruktioner

Förväll skogsöron:

Börja med att koka upp vattnet. Ställ det åt sidan och lägg i skogsöronen, lägg på locket och låt stå i ca 30 minuter. Rör om någon gång så att att alla svamparna får vätska.

Gör marinaden:

Rör ihop marinaden. Skiva chilin, finhacka vitlöken och grovhacka en halv kruka färsk koriander. Rör ned detta i marinaden.

Efter 30 minuter så häller du bort eventuellt vatten från svampen och rör sedan ned svampen i marinaden. Låt stå i ca 15-20 minuter, sedan är det färdigt att servera.

 

Skogsöron med vitlök och chili - Kinesisk mat - DinVinguide | DinVinguide.se