Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Skånsk kalops.

Recept av Redaktionen

Skånsk kalops

Ingredienser

  • Skånsk kalops:
    • 500 grambenfritt nötkött av bog, högrev eller s.k. grytbitar
    • 1 msksmör
    • 1 stmorot, i stora bitar (ta gärna en extra morot)
    • 1 stgul lök, i stora bitar (ta gärna en extra lök)
    • 1 tsksalt
    • 1 krmvitpeppar
    • 10 stkryddpepparkorn
    • 1 stlagerblad
    • 4 dlvatten
    • 1 krmsalt
    • ½ krmvitpeppar

Skär köttet i 2×2 cm bitar. Bryn dem i omgångar i smöret i en stekpanna och lägg sedan över dem i en stekgryta. Bryn även morot och lök och lägg dem tillsammans med kryddorna i grytan. Häll på vattnet lite i taget. Koka under lock på svag värme ca 1 timme eller tills köttet känns mört.
Ta upp kött, lagerblad och ev några morotsbitar. Mixa resten med en mixerstav eller i en matberedare och kör till en slät och fin sås. Smaka av med salt och peppar. Lägg kött, sås och morotsbitar i grytan och hetta upp.

Servera kalopsen med inlagda rödbetor och kokt potatis.