Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Sillglass - salt, krämig och iskall. - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Sillglass – salt, krämig och iskall.

Tänk dig en sillglass på ett ljummet bröd, det här är den tanken. Den är salt, den är krämig, frusen och god!

Ingredienser

  • Isad silltårta
    • 2 stMatjesill i burk, skuren i småbitar
    • 4 dlVispad grädde
    • 1 dlGräslök, finhackad
    • 1 dlDill, finhackad
    • ½ stCitron, skalet från
  • Dessutom behövs, svartpeppar från pepparkvarnen. Servera på rostat eller nybakat bröd, och garnera med ätbara blommor.

Blanda ihop alla ingredienser och häll upp smeten i avlång ugnsform, plasta den gärna med plastfilm innan. Skjutsa sedan in hela härligheten i frysen, och låt den lilla godbiten stå där tills den genomfrusen. En liten stund innan servering, doppar du formen i hett vatten och stjälper upp Silltårtan på ett fat, garnera elegant och skär sedan tunna skivor och låt smälta på nyrostat eller nybakat bröd. Underbart!