Ingredienser
Senapsbrännvin
Instruktioner
Börja med att skära av det yttre skiktet skal på apelsinen och citronen, t ex med en potatisskalare eller liten vass kniv (viktigt att skölja frukten ordentligt). Var noga med att skära bort det vita inre skiktet på skalet då detta kan ge en oönskad beska till smaken.
Häll därefter vodkan i en kastrull och sätt spisen på hög värme så att plattan värms upp ordentligt. Här är det mycket noga att inte låta spriten bli för varm då alkoholen kommer att avdunsta. Du ska bara få vodkan varm för att kryddorna ska sätta sig bättre.
Häll i alla ingredienserna i vodkan och låt därefter spriten få sjuda på låg värme. När kryddorna börjar att dofta från kastrullen är temperaturen rätt och först därifrån låter du blandningen sjuda i ca 20-30 minuter. Citron- och apelsinskalen kan du ta ur efter ungefär halva tiden för att de inte ska ta över för mycket smak.
Smaka hela tiden av blandningen och lita på dina smaklökar att mixtra med måtten efter eget bevåg. Vill du att blandningen ska få en större rondör så kan du tillsätta lite mer sockerlag, men var noga med att tillsätta lite åt gången så den inte blir för söt. Detsamma gäller för alla andra kryddor, vill du att någon krydda ska komma fram lite mer kan du addera ett högre mått.
När blandningen fått sjuda klart silar du av alla kryddor ifrån blandningen och häller ner ditt kryddade brännvin i valfri glasflaska. För bästa resultat serveras brännvinet, som allt brännvin, i rumstemperatur!