Ingredienser
Semlor 16 stora eller 40 mini
Till pensling:
Fyllning:
Instruktioner
Smält smöret. Häll i mjölk och låt blandningen bli fingervarm. Tillsätt socker, salt, kardemumma och ägg. Finfördela jästen i en bunke och häll degspadet över. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet blandat med bakpulver. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och dela sedan varje bit i åtta bitar. Forma runda bullar. Jäs bullarna under duk på en plåt täckt med bakplåtspapper i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg och grädda 8-10 minuter mitt i ugnen. Grädda minisemlor i 4-5 min. Låt svalna på galler. Skär av ett lock på varje bulle och gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa. Tillsätt lite mjölk tills blandningen blir lagom fuktig. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädde och klicka eller spritsa den på bullen. Lägg på locket och sikta över florsocker.